Eesti sulges saastekvoodi kauplemisregistri

Tšehhi registrist on väidetavalt varastatud ligi seitsme miljoni euro ulatuses Euroopa Liidu (EL) saastekvootidega kauplemise ühikuid, mis suunati edasi Eestisse häkkerite poolt. Eesti ja mitmed teised ühenduse riigid sulgesid oma EL-i saastekvoodi kauplemisregistrid, vahendas Reuters.

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri kohusetäitja Allan Gromov ütles Postimehele, et Eesti pole Tšehhis toimunud vargusega seotud ning Eesti hakkab uurimisega tegelema juhul, kui saabub konkreetne signaal järelevalveorganitelt, kuid siiani seda pole.

Eesti kõrval sulgesid oma registrid kolmapäeval Tšehhi, Kreeka ja Poola. Teisipäeval pani oma registri kinni Austria.

Turuosaline Blackstone Global Ventures ütles eile Reutersile, et firmal läks Tšehhi registrist kaduma 475 000 ELi saastekvoodi ühikut. Firma esindaja sõnul on teada, et esimene kõnealuste kvootide sihtpunkt oli Eesti ning pärast seda täiendav informatsioon puudub.

Miroslav Rehor, kes juhib registri Tšehhi turu OTE korraldamist, teatas Reutersile, et register oli suletud seni, kuni kontor teostab uurimist seoses konto omanikega. "Saime kaebuse hommikul ühelt konto omanikult, kelle nimel oli tehtud tehing, mida tema ei algatanud," ütles Rehor. "Nüüd peame kontrollima kõiki andmeid registris, et näha, mis juhtus,“ kommenteeris ta. 

Osale arutelus

  • Alyona Stadnik

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud