29. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BP maksab kannatajate vaikimise kinni

BP kontsern maksab Mehhiko lahe naftareostuse eest kahjukannatajatele 5000 dollarit, kui need loobuvad kohtuteest.

BP on arvukate kannatanutega jõudnud kokkuleppele ühekordse makse osas tingimusel, et kannatanu ei esita ettevõtte vastu ametlikku süüdistust. Kokku on seni inimestele ja firmadele makstud 43 miljonit dollarit. Vastastikuse kokkuleppe kohaselt saab BP-lt iga eraisik 5000 dollarit ja firma 25 000 dollarit.

Lisaks eelnimetatud kahjutasudele on BP maksnud kokku 2,6 miljardit dollarit katastroofi tagajärgede likvideerimiseks, kaotatud käivete ja kasumite eest. Ühel ettevõttel, kes BP kohtusse kaebas ja protsessi ka võitis, õnnestus BP-lt saada kümme miljonit dollarit.

Praegu on käimas USA valitsuse algatatud kohtuprotsess BP vastu, samuti on protsessi algatanud neli erafirmat. Täpne nõutavate kahjutasude summa pole teada, see võib ulatuda aga kuni 21 miljardi dollarini.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077