21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakslased tõstavad leiva hinda

Tulevast aastast tõuseb Saksamaal leiva hind 2-3 protsenti, ennustab kohalik pagarite liit. See tähendab, et pood tuleb kinni panna vähemalt 400 küpsetusäril.

Hinnatõusu põhjustavad tõusvad tooraine- ja elektrihinnad, ütles Saksa Pagarite Liidu president Peter Becker ajalehele „Hamburger Abendblatt“. Nõudlus teravilja järele on maailmaturul tugevalt tõusnud, seda eriti buumiriikides nagu Hiina. „Samal ajal kasutatakse põllumaad üha enam taastuvenergia tootmiseks. Ka see põhjustab hinnatõusu,“ ütles Becker.

Becker ennustab, et pagariäride käive tõuseb 4-5 protsenti ning töökohtade arv peaks samaks jääma. Samas kaob järjest rohkem väikesi pagariärisid – tõenäoliselt paneb uksed kinni vähemalt 400 väikeettevõtet.

Autor: Katri Soe-Surén

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077