Siemens võib teha Osrami IPO

Siemens uurib võimalusi, mida teha Osrami valgustusäriga. Valikute seas on ka võimalik aktsiate avalik pakkumine või müük, vahendab Bloomberg.

Siemens on pidanud eelkõnelusi investeerimispankadega, mis puudutab Osrami tehingu võimalikkust. Otsust ei ole langetatud ja Siemens võib jätta ka Osrami endale. Ühe tundmatuks soovida jäänud allika sõnul võib IPO ja müügiprotsess edasi minna tuleva aasta esimesel poolel.

Osram on maailmas suuruselt teine valgustusfirma, jäädes käibelt maha vaid Royal Philips Electronicsist. Morgan Stanley analüütiku Ben Uglowi sõnul on Osrami ettevõtteväärtus 6,5 kuni 7 miljardit eurot.

„Kahe kuni viie aasta jooksul vajab Osram märkimisväärseid investeeringuid, et muutuda parimaks,“ ütles Uglow, kes soovitab Siemensi aktsiat osta. „Siemensis diskuteeritakse strateegilisel teemal, kas investeerida ise raha või otsida raha mujalt.“

30. septembril 2009. lõppenud majandusaastal koondas Siemens Osramis 5000 töötajat. Üleilmselt on üksuses tööl ligi 40 000 töötajat. Osarami majandusaasta puhaskasum enam kui kuuekordistus ja ulatus 569 mln euroni, kuna käive kasvas 4,68 miljardile eurole.

Osale arutelus

  • Romet Kreek

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud