Autor: Anne Oja • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnis Oja: bensiini hinnatõusu tõi kukkunud marginaal

Analüütik ja OÜ Rahajuht kaasasutaja Tõnis Oja ütles bensiini hinnatõusu selgituseks, et arvestades Neste tanklates 66 sendile kukkunud kasumimarginaali liitri kohta oligi hinnatõusu oodata.

Järgneb Tõnis Oja kommentaar:

Mina ootasin bensiini hinnatõusu mitu päeva tagasi ning tankisin oma auto paagi täis juba nädalavahetusel.

Kui nafta hind hakkas septembri alguses maailmaturul tõusma, kompenseeris meie jaoks hinnatõusu suuremalt jaolt dollari kursi nõrgenemine. Viimasel kuul on nafta ja naftasaaduste hinnad aga tõusnud koos dollari tugevnemisega, mistõttu ongi kütusefirmad viimastel nädalatel tõstnud kütuste jaehindu üsna järsult.

Arvatavasti pole nad väga rahul ka praeguse hinnaga ning soovivad hindu tõsta veelgi, kuid siin tekib küsimus, kuidas võtavad selle vastu tarbijad.

Minu arvutuste kohaselt oli Neste automaattanklates müüdava bensiini 95 keskmine arvestuslik kasumimarginaal oktoobris 1,21 krooni ja novembris 1,13 krooni, aga detsembri esimestel päevadel vaid 66 senti liitri kohta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077