Autor: Indrek Kald • 8. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa paaditootja rajab ise 11 km elektriliini

Baltic Workboats AS rajab tehase stabiilse elektrienergiaga varustamise tagamiseks Saaremaal ligi 11 kilomeetri pikkuse 10 kV elektriliini Nasvalt Sikassaare alajaamani, millega ühendatakse ka tehase juurde püstitatav elektrituulik.

Baltic Workboatsi juhatuse liige Margus Vanaselja selgitas, et kuna nemad ostsid Andres ja Oleg Sõnajalalt n-ö võtmed-kätte-projekti, rajavad Sõnajalad nii 65 meetri kõrguse tuuliku kui elektriliini. Kaablitrassi rajamisega rahuldab tehas oma elektrivõimsuse probleemid, märkis Vanaselja Meie Maale.

Oleg Sõnajalg on monopoolses seisundis Eesti Energia liialt aeglastest otsustest hämmastunud. "Nasva-Sikassaare vaheline elektriliin on neil kavas rekonstrueerida, kuid oma bürokraatiamasina tõttu pole Eesti Energia võimeline piisavalt kiiresti asja ajama ja otsuseid vastu võtma," selgitas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077