Autor: Kadri Jakobson • 6. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ott Kikkas ostis poole Milstrandi kütuseterminalist

Varem N-Terminal Grupile kuulunud pool Milstrandi aktsiapakist on viimastel kuudel käinud käest kätte nagu kuum kartul. Novembri lõpust on selle omanik Merko endine ehitusdirektor Ott Kikkas.

Veel suvel oli Viimsis kütuseterminali omava Milstrandi üheks omanikuks Hollandi firma Voorsterburgh Investeringen kõrval N-Terminal Grupp, mille suurosanikuks oli toona Endel Siff.

N-Terminal Grupi käest liikus osalus N-Terminal Investi kätte. Siis ostis selle kaasaskantavaid narkolaboreid tootev NarTest, mille osanik on Siff. Novembri lõpust on uueks omanikuks OTT Invest, mille taga on endine Merko ehitusdirektor ja nõukogu liige, praegu Fund Ehituse omanikeringi kuuluv Ott Kikkas.

Viimase tehinguga raputas Siff lõplikult Milstrandi osanike ridadest maha väikeinvestorid, sealhulgas Anatoli Kanajevi.

Ott Kikkase sõnul olid lepingu tingimused, sh hind konfidentsiaalsed. „Milstrandi aktsiate ostmise ajendiks oli, nagu ikka aktsiate ostmisel, ärihuvi ja võimaliku kasumi teenimise ootus,“ ütles ta.

Siff ja Kikkas tegutsesid koos Kopli liinide vaidluse ajal, kus Kikkas oli Siffi nõustaja. „Endel Siffi tean kui tuntud-teatud ärimeest, kellega oleme teretuttavad,“ möönis Kikkas.

Endel Siff on Milstrandi tehingust teadlik. „Kuna ma pole ise tehingu osapool, siis ei saa teiste eest seda kommenteerida,“ ütles ta. Siff lisas, et ei kuulu enam NarTesti nõukokku (asemel on Tõnis Bittman – toim.), tema osalus selles firma on vähenenud ning ta tegeleb muudel jahimaadel. Samas on ta juhtaktsionäride palvel Milstrandi nõukogu esimees.

Küsimusele, kuidas ta NarTesti tehingust teab, vastas Siff: „tean sellepärast, et olen Tallinna elanik.“ Siff lisas, et teema on talle valus ning tema jaoks minevik.

Firma õõnestajad ja äritegevuse takistajad on tema sõnul olnud väikeaktsionärid. „Kahjuks oleme Kanajeviga naabrid, näen seda inimest pidevalt, kuid me ei tereta,“ kirjeldas Siff suhteid endise äripartneriga.

Miks kahtlustatakse, et Milstrandi ja N-Terminali üle hoiab tegelikult kontrolli endiselt Siff ise? „No see on rumal ja vale jutt,“ vastas Siff.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077