Autor: Sirje Rank • 2. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

WikiLeaks: Putin võis pakkuda Berlusconile energiatehingutes osalust

Venemaa peaminister Vladimir Putin võis lubada Itaalia peaministrile Silvio Berlusconile protsenti kasumist Vene Gazpromi ja Itaalia Eni SpA ühistes projektides, ilmneb WikiLeaksi veebilehel lekitatud USA saatkonna telegrammist.

„Gruusia saadik Roomas on meile öelnud, et nende valitsus usub, et Putin on lubanud Berlusconile protsendi Gazpromi ja Eni ühiselt rajatavate gaasijuhtmete kasumist,“ edastas USA saadik Ronald P. Spogli läinud aasta jaanuaris läkitatud telegrammis, vahendas agentuur Bloomberg.

Spogli sõnul usuvad saatkonna kontaktid nii Itaalia opositsioonis olevas Demokraatlikus parteis kui Berlusconi Vabaduse parteis, et Berlusconi ja ta lähikondsed saavad kopsakat isiklikku kasu mitmetest Itaalia ja Venemaa vahel sõlmitud energialepingutest.

Kasahstanis viibiv Berlusconi eitas isikliku kasu saamist. „USA teab, et mul ei ole mingit huvi teiste riikide vastu, et mul ei ole mingeid isiklikke huvisid, vaid et ma hoolin vaid itaallaste ja oma riigi huvidest,“ vahendas Itaalia uudisteagentuur Ansa.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077