Autor: Romet Kreek • 1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rothschild ehitab söekaevanduse impeeriumit

Viienda põlvkonna pangandusparun Nathaniel Rothschild ütles, et ta plaanib luua ühe maailma juhtiva söekompanii, vahendab Bloomberg.

Ta on teostamas kolme miljardi dollarilist ülevõtmistehingut, mis loob suurima Hiinasse eksportiva söekompanii.

„Maailmas puudub üleilmne söekompanii,“ ütles 39aastane Rothschild. „Ei ole Barric Gold’i söemaailmas. See on võimalus.“

Rothschild on hakanud otsima toorainekompaniisid alates 707 mln naela tõstmisest Vallari IPOga juulis. 16. novembril teatavaks tehtud tehing kombineerib Vallari, 25 protsenti Indoneesia söekaevandajast PT Bumi Resourches ja 75 protsenti sama maa PT Berau Coal Energy’st.

Oktoobris kohtus ta Los Angeleses esmakordselt Niwan Bakriega, kes esindas Bakrie perekonda, kelle kontrolli all on Bumi, mis on Indoneesia suurim söekaevandaja. Kolmepoolne liitumine loob Indoneesia toorainetšempioni. Indoneesia on maailma suurim elektrijaamades kasutatava söe eksportöör.

„Indoneesia on magav gigant,“ ütles Rothschild.

Uus kompanii Bumi aktsia saba olema noteeritud Londonis, kasutades Vallari börsil olekut.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077