Autor: Väinu Rozental • 1. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallitöötleja Favor suurendas toodangut viiendiku võrra

Metallitööstussektoris on kasvu tunda, aga kas see tõus on just 37 protsenti, selles julgen ma kahelda, kommenteeris lehtmetallitöötleja ASi Favor juhatuse esimees Mart Proos kogu tööstustoodangu kasvunumbrit.

Statistikaameti eile avaldatud andmeil tootsid tööstusettevõtted selle aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 37 protsenti rohkem. Kusjuures oktoobri kasv oli kuude lõikes selle aasta suurim. Oktoobris ületas toodang eelmise aasta mahu enamikes tööstusharudes. Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus.

Proosi hinnangul kasvas nende ettevõttes toodangu maht umbes 20 protsendi võrra. „Tõusu taga on kindlasti nii metallisektoris kui ka meie firmas välisnõudlus,“ rõhutas Proos. „Teatud elavnemist on täheldada ka koduturul, aga kui ekspordist rääkida, siis ekspordi osakaal pigem kasvab kui langeb ja see on meie jaoks kindlasti positiivne.“

Proosi andmeil ekspordib Favor praegu umbes 60 protsenti toodangust.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077