Metallitöötleja Favor suurendas toodangut viiendiku võrra

Metallitööstussektoris on kasvu tunda, aga kas see tõus on just 37 protsenti, selles julgen ma kahelda, kommenteeris lehtmetallitöötleja ASi Favor juhatuse esimees Mart Proos kogu tööstustoodangu kasvunumbrit.

Statistikaameti eile avaldatud andmeil tootsid tööstusettevõtted selle aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 37 protsenti rohkem. Kusjuures oktoobri kasv oli kuude lõikes selle aasta suurim. Oktoobris ületas toodang eelmise aasta mahu enamikes tööstusharudes. Tööstustoodangu kasvu vedas endiselt peamiselt välisnõudlus.

Proosi hinnangul kasvas nende ettevõttes toodangu maht umbes 20 protsendi võrra. „Tõusu taga on kindlasti nii metallisektoris kui ka meie firmas välisnõudlus,“ rõhutas Proos. „Teatud elavnemist on täheldada ka koduturul, aga kui ekspordist rääkida, siis ekspordi osakaal pigem kasvab kui langeb ja see on meie jaoks kindlasti positiivne.“

Proosi andmeil ekspordib Favor praegu umbes 60 protsenti toodangust.

Osale arutelus

  • Väinu Rozental

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Käsi­raamatud