Autor: Silvia Kruusmaa • 24. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salaalkohol küündib pea viiendikuni viinaturust

Alkoholitootjate Liidu andmetel müüdi tänavu jaanuarist oktoobrini üheksa miljonit liitrit kanget alkoholi, mis on miljon liitrit vähem kui mullu kümne kuuga.

Lisaks eksportisid kange alkoholi tootjad 2010. aasta kümne kuuga 3,7 miljonit liitrit kanget alkoholi, hoides välisturgudele müügi osakaalu 29 protsendi juures kogutoodangust, teatas alkoholitootjate liit.

„Konjuktuuriinstituudi tehtud uuringu põhjal moodustab illegaalne alkohol kuni 19% kogu viinaturust. Alkoholitootjatena oleme me mures sellise hulga ohtliku salaalkoholi pärast turul, aga tundub, et me muretseme üksi. On kujuteldamatu, et veel mõnes teises valdkonnas laseks Eesti vabariik vabalt viiendikuni küündivat salaturu mahtu hoida, paraku kange alkoholi tootjatele on see igapäevane tõsiasi,“ ütles alkoholitootjate liidu juhatuse esimees Janek Kalvi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077