Autor: Väinu Rozental • 13. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemaale Dirhami sadama kõrvale rajatakse kalanduskeskus

Dirhami sadamas kerkib kalanduskeskus — esimene omataoline ilmselt kogu Eestis —, kuhu tulevad kalurite olmeruumid, väike kalatööstus ning tulevikus ka väljapanek rannakalandusest.

Kalanduskeskuse rajab endise kauplus–söökla kohale MTÜ Dirhami Kalurite Koda ja esimese etapi valmisehitamiseks sai Dirhami Kalurite Koda Euroopa Kalandusfondist ligi 3 miljonit krooni, millele lisandub ligi 800 000 krooni suurune omaosalus, kirjutas Lääne Elu.

MTÜ Dirhami Kalurite Koja juhatuse esimehe Mart Vahteli sõnul ehitatakse esimeses etapis valmis hoone karkass ja teise korruse olmeruumid ning keldrikorrusele luuakse tingimused kala säilitamiseks ja jahutamiseks.

„Kuna ruumid on väikesed, on meie idee kasutataks eelkõige kohalike kalurite püütud kala ning teha vähe ja kallist toodangut,” rääkis Vahtel.

Ta lisas, et eksklusiivne toodang ei jõuaks mitte igasse poodi, vaid seda saaks osta näiteks ainult Dirhamist ja miks mitte Tallinna lennujaamast.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077