Autor: Kadri Paas • 5. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Ansipi salajase memo koostas hoopis Michal?

Äripäevani jõudnud peaminister Andrus Ansipi tarbeks koostatud salajase memo, mis on väidetavalt koostatud riigikantselei strateegiabüroos, metatekstist ilmneb, et selle autoriks võib olla Reformierakonna peasekretär Kristen Michal.

Konkurentsiameti ja IRLi majandusministri Juhan Partsi taastuvenergiateemalise töö kvaliteedi ja sisu kahtluse alla seadnud memo on nagu kaks tilka vett sarnane oravapartei seisukohtadega.

Äripäeva lugejad juhtisid tähelepanu, et täna veebis avaldatud wordi-dokumendis loodud memo metateksti autorireal asetseb oravapartei peasekretäri Kristen Michali nimi.

Helistan Michalile ja küsin, kas tema on tõepoolest riigikantselei strateegiabüroo nimel välja reklaamitud Partsi tööd põrmustava memo autor.

Peasekretär soovib "vandenõuteoreetikutele" sapiselt õnne ja palub küsimusi meilitsi.

Michal kinnitab veelkord, et memo autor on riigikantselei strateegiabüroo.

Mis põhjusel Michal väidetavalt riigikantselei strateegiabüroos koostatud memo enda arvutisse kopeeris luues uue wordi-dokumendi?

"Lugemiseks ja endale arhiveerimiseks, nagu teen ma alati kui on midagi huvitavat, mida tahan hiljem debattide eel vaadata - edastasin selle ka ajakirjanik Kadri Paasile isiklikuks lugemiseks, kui too palus sellest kuuldes seda lugeda, et mõista energeetika arutelu," vastas Michal.

"Ei teadnudki, et kui tõstad mingi teema materjalid kokku wordi fail, siis saad kohe selle autoriks – ilmselt järgmisena teen sama Harry Pottery raamatuga, et Äripäeva ajakirjanik saaks küsida J.K. Rowlandilt, kes „tegelikult“ on Harry Pottery autor," märkis Michal.

Ta rõhutab, et strateegiabüroo ei tee kindlasti Reformierakonna tellimustöid ega programme.

"Küll on tegu kompetentsete inimestega, kelle arvamust saab alati kuulata. Ma arvan, et meie põhimõtteid tarbijatele odavaima võimaliku elektrihinna ja soojuse hinna, Eesti energiasõltumatuse, kodumaiste taastuvallikate eelistamise, gaasivõrkude lahutamise ja muu maailmaga heade ühenduste osas jagavad paljud. Olen kindel, et enamikus nendes küsimustes on ka valitsusliidus eesmärgi osas selgelt ühine suund, isegi kui lahenduste osas on erinevaid viise," leidis peasekretär.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077