Autor: Indrek Kald • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlased müüsid Bulgaariale kaheksa töölaeva

Bulgaaria piiripolitsei hakkab euroliidu välispiiril korda tagama Saaremaa laevatehases AS Baltic Workboats valminud laevadega, mille eest maksti 85 miljonit krooni.

Oktoobris andis Baltic Workboats Bulgaariale üle kaheksa patrull-laeva. Eestis toodetud laevade olulisust näitab see, et laevu tulid vastu võtma riigi pea- ja siseminister. Laevad hakkavad teostama piirikaitset ning patrullima Doonau jõel ja Mustal merel.

Baltic Workboatsi juhi Margus Vanaselja sõnul oli bulgaarlastega sõlmitud leping väga oluline, kuna oli esimene laevatellimus Balkanimaadesse. "Balkani riikide näol on tegemist Euroopa Liidu välispiiri osaga, kus turg on väga kiirelt arenev. Seetõttu loodame, et üle antud laevade kvaliteet räägib enda eest, ning meil õnnestub ka tulevikus sellesse piirkonda Eestis ehitatud laevu müüa," sõnas ta. "Tänaseks oleme saanud tellimuse juba ka Horvaatiast ning läbirääkimised käivad Rumeenia ning Albaaniaga," lisas Vanaselja.

Oktoobri lõpus Kirde-Bulgaarias Ruses üle antud laevad on 14 meetrit pikad ja neli meetrit laiad ning võimaldavad sõita kiirusel kuni 40 sõlme. Laevad on varustatud piirivalvamiseks vajaliku tehnikaga. Patrull-laevadel on olme- ja puhkeruumid neljale meeskonnaliikmele.

Baltic Workboats AS on Eesti kapitalil ja osalusel põhinev Saaremaa ettevõtte, mis tegeleb kuni 40meetriste alumiiniumlaevade ehitamisega. Koos alltöövõtjatega annab ettevõte Eestis tööd sajale inimesele.

Baltic Workboats on orienteeritud ekspordile ja peamiselt tarnib toodangut lähi-, Musta mere ja Kaspia mere äärsetesse riikidesse. 12 tegutsemisaasta jooksul on laevu tarnitud Lätisse, Leetu, Rootsi, Soome, Poola, Ukrainasse ja Aserbaidžaani.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077