Autor: Anu Jõgi • 30. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes trügib mineraalvesi õlle asemele

Soomes on sel aastal vähenenud lahja alkoholi müük, seevastu mineraalvett on joodud 13 protsenti rohkem kui mullu, kirjutab Kauppalehti.

Lahja alkoholi müük on septembri lõpu seisuga vähenenud Soome õlletootjate liidu teatel 6 protsenti aastataguse ajaga võrreldes, koguseliselt on kõige rohkem vähenenud õlle müük.

Soomlased on joonud ligi 20 miljonit liitrit õlut vähem kui eelmisel aastal, kokku ligikaudu 300 miljonit liitrit.

Suhteliselt rohkem on vähenenud siidri müük, aga koguseliselt on langus vaid 1,6 miljonit liitrit, sest siidri müük jääb vaid murdosa suuruseks õllega võrreldes.

Seevastu on soomlaste lemmikuks tõusmas mineraalvesi, mille müük on eelmise aastaga 13 protsenti kasvanud, kirjutab leht. Mineraalvett joodi selle ajaga 50 miljonit liitrit. Karastusjookide müük on kahanenud 5 miljoni liitri võrra.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077