Autor: Anu Jõgi • 19. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ösel Fishi kalaportsud on lubatust kergemad

Tehnilise järelevalve amet tegi kindlaks, et Saaremaal tegutseva Ösel Fishi kaubamärgi Saare Hõbe kalatoodete kaubakogused on paljudel juhtudel oluliselt väiksemad pakendile märgitust.

Ösel Fishi tootmiskompleksis tehtud kontrolliga tuvastas tehnilise järelevalve amet, et ettevõttel puudub kinnispakkide täitekoguse kontrollimise kord, koguste kontrollimiseks ei kasutata nõuetekohaselt taadeldud kaale ning enamikul juhtudel olid kontrolli läbinud kaubamärgi Saare Hõbe kalatoodete kogused pakendile märgitust oluliselt väiksemad.

Puuduste kõrvaldamiseks on amet teinud Ösel Fish OÜ-le ettekirjutusi. Ettevõtet kohustati koheprobleemist teavitama oma toodete edasimüüjaid ning tagasi võtma kõik väljastatud nõuetele mittevastavad kalatooted. Samuti kohustati ettevõtet koostama ja kehtestama kinnispakkide täitekoguse kontrollimise kord, registreerima kontrolli tulemusi ning kasutama taadeldud mõõtevahendeid.

Tehnilise järelevalve ameti peadirektori Raigo Uukkivi sõnul on selline korralagedus ettevõtte tegevuses lubamatu. „Mõõtmistäpsuse tagamiseks vajalike kontrollsüsteemide ja nõuetekohaste mõõtevahendite olemasolu on elementaarne nõue ja seda tuleb täita. Tehnilise järelevalve ameti kontrollmõõtmised näitasid sama kaubamärgi toodete puhul korduvalt koguste mittevastavust pakendil märgitule. See on ulatuslik rikkumine, mille sarnast ameti senise praktika jooksul pole esinenud,“ lisas Uukkivi.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077