Autor: Kadri Paas • 10. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balbiino juht eelistab kodumaist kaupa "moraalse ajendi" tõttu

AS Balbiino juhataja Jaak Muug ütleb Äripäevas hiljuti ilmunud Stefan Anderssoni arvamust - "ärge eelistage kodumaist!" - kommenterides, et Tarbija eelistab kodumaist toodangut sel juhul, kui see on õiglase hinna ja kvaliteedi suhtega.

"Selles mõttes ei saa kodumaine toode erineda millegi poolest välismaisest. Samas arvan siiski, et kodumaise toote ostmiseks on tarbijal moraalne ajend. Kodumaine ettevõte maksab  oma maksud kodumaal ning annab ka tööd kohalikele inimestele, ehk tarbijale või temaga seotud leibkondadele," leidis Muug.

Tema sõnul peavad välismaine ja kodumaine kaup konkureerima võrdsetel alustel.

"Konkurents peab olema õiglane, odavam ja kvaliteetsem välismaine kaup ajendab ka kodumaist tootjat olema samaväärne, tarbija peab saama teha vaba valiku," rääkis Muug.

Juhataja kinnitas, et Balbiino kasutab esimese valikuna alati kodumaiseid ressursse ja hangib sisendeid välismaalt ainult siis, kui teist valikut pole.

"Isiklikult tarbijana eelistan kodumaist kaupa ja teen esimese valiku alati kodumaise kauba hulgast, lähtudes moraalsest ajendist," lisas Muug.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077