Autor: Väinu Rozental • 8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TOP: sakslane ajab äri tasa ja targu

Majanduskriis läks meist valutult mööda, sest oleme paindlikud ja suudame kohandada oma firma strateegiaid kiiresti ümber vastavalt globaalsetele ja majanduslikele muutustele, kinnitab Järvamaal päästeveste tootva OÜ Pakpoord tegevjuht ning ainuomanik Gerhard Eberle.

Järvamaa TOPi võitjafirma OÜ Pakpoord tegevjuht Gerhard Eberle vastas küsimustele e-posti teel.

Milline on olnud tänavune majandusaasta teie firmale?

Aasta ei ole küll veel lõppenud, aga juba praegu on näha, et see on edukas. Oleme leidnud uusi eksporditurge, näiteks Austraalias, ja saanud lisaks ka uusi kliente. Kõik see kindlustas majanduskriisi ajal firmale stabiilse käibe ja kasumi.

Milles seisneb teie edukuse võti?

Meie edu baseerub motol: strateegia loob struktuuri. Me säilitasime oma põhistrateegiad ja ärimudeli, lihtsalt kohandasime need kiiresti vastavalt majanduslikele muutustele. Uute turgude leidmine minimiseerib riske ja tagab edu.

Kuivõrd olete suutnud laiendada oma kliendibaasi?

Suutsime säilitada oma senise klientuuri, aga investeerisime ka mujale üle Euroopa ja ka Austraaliasse. Klientide arv on suurenenud üle 20 protsendi. Suurem klientide arv tagab korraliku tõusu, kui turg tulevikus kasvama hakkab.

Meie äri põhineb ekspordil ja me teame, kuidas seda sorti äri arendada. Aga me arendame oma äri järk-järgult, mitte liiga kiiresti, sest meie põhiprintsiip on - eelkõige kvaliteet! Eelkõige tahame me oma praeguseid kliente hästi teenindada. Seepärast on ehk isegi ohtlik kasvada liiga kiiresti ja selleks pole praegu ka vajadust.

Kas plaanite tööjõudu juurde palgata?

Jah, me investeerime inimkapitali, et teha uuendusi ja töötada välja uusi tooteid. Näeme selles suurt võimalust äri kasvamiseks ja laiendamiseks. Aga seda kõike tasa ja targu, samm-sammult.

Prognoosige, palun, milliseks kujuneb järgmine majandusaasta Pakpoordi jaoks?

Klaaskuuli pealt ennustada on alati keeruline, aga meil on kasvamiseks olemas kõik vajalik: õige strateegia, tooted, klientide baas ja finantsid. Meil on tore meeskond ja partnerid üle kogu maailma, kes meie ideed toetavad. Me vaatame tulevikku päris positiivselt. Kui me näeme, et majanduses hakkavad tekkima tõsised probleemid, kohandame oma firma tegevust ja minimeerime riskid.

Kas olete Eestis otsinud koostööd teiste õmblusfirmadega?

Jah, sõlmisime strateegilise partnerluslepingu Tartu firmaga AS Ilves-Extra. Koostöö tulemusel tekkis uus firma QLM (OÜ Quality Label Manufacturing, asutatud 15.02.2010, võrdsed osanikud Gerhard Eberle ja AS Ilves-Extra - toim), mille eesmärk on viia Vietnamis valmistatud tooted maailmatasemele. Organiseerime koos tootmist ja kasvatame toodete mahtu, kasutades sünergiat - Ilves-Extra vajab võimsust talvel ja meie suvel.

Millised suhted on teil Albu vallaga, mille territooriumil ettevõte asub?

Meie koostöö kohaliku omavalitsusega on hea, avatud ja konstruktiivne. Sellest võidavad nii kohalik piirkond kui ka meie firma. Oleme juba mitu aastat seda ausat ja avatud suhet hinnanud.

Võitja

OÜ Pakpoordasutatud 18.02.1997asukoht Albu vald, Ahula külapäästevestide tootmineainuomanik Gerhard Eberletöötajate arv: 49 (2007), 54 (2008), 42 (2009)

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077