Autor: Silvia Kruusmaa • 8. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia ja VKG leppisid kokku kaevelubade vahetuses

Täna sõlmitud kokkuleppe alusel saab Eesti Energia Kaevandused AS enda kasutusse Usnova (Narva II) karjääri kaeveloa ning annab omalt poolt Viru Keemia Grupp AS-le vastu Sompa kaevanduse loa.

Kaevelubade vahetus on kasulik mõlemale poolele, kuna vahetuse järel saab kumbki ettevõte enda kasutusse ala, mis asub tänase kaevevälja ja tootmise naabruses. Põlevkivi lühem teekond kaevandusest tööstuseni säästab ka keskkonda ning kulusid, teatasid ettevõtted.

Eesti Energia hinnangul on Usnova kaeveväljalt võimalik varuda ligikaudu 18 miljonit tonni energeetilist põlevkivi, mis on kavas väljastada tänase Narva karjääri kaudu. Samasse suurusjärku jääb ka Sompa allmaakaevandusest saadava põlevkivi hulk. 

Lisaks kohustub Viru Keemia Grupp (VKG) võõrandama Eesti Energia Kaevandustele Narva põlevkivikarjääri II mäeeraldisel asuva Usnova kinnistu.

Ettevõtete aastased lubatud kaevandamismäärad lubade vahetusest ei muutu. VKG-l on see 2,77 miljonit tonni, Eesti Energia Kaevandustel 15,01 miljonit tonni.

Eesti Energia Kaevandused on Eesti Energia kontserni kuuluv ettevõte, mis tegeleb põlevkivi kaevandamisega varustamaks elektri- ja õlitootjaid kütuse ja toorainega. Viru Keemia Grupp on Eesti erakapitalil põhinev põlevkivi ümbertöötlev ettevõte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077