Autor: Indrek Kald • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASi Tere eksport ületas esmakordselt siseturu müügi

Piimatööstuse Tere eksport ületas septembris esmakordselt siseturu müügi, moodustades kogumüügist üle 50 protsendi.

Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivine ütles, et tegu on ajaloolise hetkega. "Tere juhid on viimasel ajal palju Venemaa ekspordi suunal tööd teinud. Oliver Kruuda on domineeriva osa ajast just selle turu arendamisega seotud komandeeringutes," viitas ta suuromanikule.

Kivine lisas, et Tere kasvav eksport on positiivne uudis ka kõigi siinsete piimatootjate jaoks. "Ühelt poolt annab see täiendava kindlustunde tuleviku suhtes. Teisalt aga tähendab see, et Eestis toodetud piimast valmistatud kvaliteetsed ning maitsvad piimatooted jõuavad Eesti tarbijate kõrval ka välisturgudele," sõnas ta.

Ekspordiks minevate Tere toodete portfelli kuulub täna üle 30 nimetuse, seal hulgas nii tavapiima- kui ka lisandväärtusega tooted. Kivise sõnul loodab Tere eksportida tänavu ligi miljardi krooni eest.

Tere peamised eksporditurud olid septembris Skandinaavia, Venemaa ning Läti ja Leedu.

AS Tere annab tööd 570 inimesele Tallinnas, Paides, Viljandis ja Põlvas. Tere eelmise aasta konsolideeritud käive ületas 1,4 miljardit krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077