Kas konkurentsiamet asendab turumajandust?

Toidutööstusel Premia Foods on samuti vajadus hindu tõsta, aga me ei tahaks iga hinnatõusu puhul minna konkurentsiametist luba küsima, sest Eestis on ju turumajandus, rääkis eile Äriplaani konverentsil esinenud Premia Foodsi juht Kuldar Leis.

Oma ettekandes juhtis Leis tähelepanu sellele, et Eestis on viimasel ajal meedia ja poliitikud reageeritud üle erinevatele hinnatõusudele. Meil esmalt virutatakse ettevõtjale ja alles siis hakatakse uurima, mille eest virutati, märkis Leis.

"Kui Eesti riik tõesti ei taha hinnatõuse võimendada, siis ärgu tõstku neid hindu mis on meie riigi kontrolli all, näiteks elektrienergia. Ka võiks Konkurentsiamet lõpuks välja uurida, kas oli õiglane küsida 40 kordset elektrihinna tasu tol augustipäeval kui Narva Elektrijaamas avarii oli," lausus Leis.
Leis ütles, et toiduainete hinnatõus on seotud maailmaturu hindade liikumisega ja meie pisikesel Eestil ei ole midagi teha. "Kallimaks on läinud teravili, piim, marjad. Lähiajal lähevad kartul ja juurvili," lisas ta.

Täna otsis konkurentsiamet läbi Selveri ja Tere kontorit, kahtlustades ettevõtteid keelatud kokkulepete sõlmimises. Uurimisega seoses pole kahtlustust veel kellelegi esitatud.

Osale arutelus

  • Aivar Hundimägi

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

NPM Silmet otsib TEHNIKAVALDKONNA HOOLDUSJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud