Autor: Katariina Krjutškova • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurent: Stora Enso huvi pigem strateegiline

Stora Enso huvi selle projekti vastu on eelkõige strateegiline, mitte lühiajalisest kasumlikkusest lähtuv, ütles Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjanen.

Kirjanen ütles, et kindlasti on uus Stora Enso rajatav Imavere graanulitehas Graanul Investile konkurendiks. Seda nii tooraine kui ka müügituru puhul.

Samas lausus Kirjanen, et nende põhilised eksporturud on Taanis, Belgias ja Itaalias. Seevastu Stora Enso hakkab uue tehase toodangut müüma peamiselt Rootsi ja Lõuna-Soome.

Kirjaneni sõnul oleks Eesti potentsiaal taastuvenergeetika (sh pelletite) arendamisel väga suur, kuid helget tulevikku varjutavad populistlikud varjundid, et taastuvenergia tootjatelt tuleks riigipoolset toetust vähendada.

Kirjanen rääkis, et muuhulgas on Eesti endale võtnud kohustuse kümne aasta pärast saavutada taastuvenenergia osakaaluks 25%.

„Reaalselt peakski taastuvenergia osakaal kasvama samas mahus nagu ta siiani on kasvanud ehk kaks kuni neli protsenti aastas,“ lisas Kirjanen.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077