Autor: Kadrin Karner • 29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABB andis Eleringile üle 15 mln maksnud alajaama

ABB AS andis täna Elering OÜ-le üle Metsakombinaadi 110 kV renoveeritud alajaama, mille tööde kogumaksumus oli ligi 15 miljonit krooni.

Metsakombinaadi alajaam varustab elektriga Pärnu linna Ülejõe piirkonda ja on sõlmalajaam tööstustarbijate elektrienergiaga varustamisel.

Pärnu koostootmisjaama liitumisest alajaamaga tingitud renoveerimistööd hõlmasid kogu olemasoleva 110 kV jaotla ümberehitamist. ABB andis täna Eleringile üle veel teisegi, renoveeritud Lõpe 110 kV alajaama.

Elering OÜ on energia ülekandega tegelev ja elektrisüsteemi töökindlust tagav ettevõte, mis ühendab terviklikuks energiasüsteemiks Eesti suuremad elektrijaamad, jaotusvõrgud ja suurtarbijad.

ABB tegutseb energeetika ja automaatika valdkonnas ja tema klientide hulka kuuluvad infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB kontsern annab tööd ligi 117 000-le inimesele sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077