Autor: Silvia Kruusmaa • 27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome leht: odavate T-särkide aeg otsas

Nii USAs kui ka Kesk-Euroopas on rõivatööstused hoiatanud kaupmehi hindade tõusu eest jõulumüügil, sama on oodata ka Soomes, kirjutas reedel Helsingin Sanomat.

Puuvilla hind on rekordkõrgusele tõusnud seoses Pakistani tulvavete ja India ülemääraste sademetega ning samuti Hiina sisenõudluse kasvu tõttu.

Kui suur hinnatõus rõivastele tulemas on, seda rõivatööstused Soome suurimale päevalehele oma nime all avaldada ei soovinud - teema on liiga tundlik.

Maailmas on juttu tulevast rõivaste hinnatõusust, mis kõigub mõnest protsendist paarikümneni.

Igal juhul jälgivad Soome rõivatööstused ja kaupmehed ärevalt, kas puuvilla kallinemine on ajutine või on hinnatõus püsiv. Puuvilla hind kerkis eelmise nädala alguses esimest korda alates 1995. aastast üle ühe USA dollari. Ühe dollari piiri on peetud puuvilla hinna puhul n-ö psühholoogiliseks barjääriks, mille ületamisel muutuvad puuvillakauplejad väga närviliseks.

Puuvilla hind on eelmise aasta algusest enam kui kahekordistunud. Sellist tõusu pole nähtud aastakümneid.

Kui puuvillapõldudest pooled on vee all, on selge, et siis algab ostjate võitlus ülejäänud saagi nimel, lausus Jari Entola L-Fashoni grupist ajalehele.

Marimekko ostujuhi Helina Uotila sõnul on hinnatõusu oodata, kuigi ehk mitte enne jõule. Toorainega varustajatelt on tulnud hinnatõusuteateid ja Marimekko on tõepoolest sunnitud vaagima hinnatõusu üle, lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077