Autor: Silvia Kruusmaa • 24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre ja Stram laiendavad tootmist

Eesti patjade, tekkide ja madratsite tootja Wendre ning välivoodite tootja Stram laiendavad jõuliselt oma Eesti toodangut nii Pärnus kui ka Vändras.

Stram toodab nüüd lisaks välivooditele ka tavalisi voodeid, seetõttu on töötajate arv Pärnus tõusnud 80ni, peagi lisandub veel 20 töötajat, kirjutab news2biz.

Wendre ja Strami omanik Peter Hunt selgitas, et neil oli olemas tehas voodite tootmiseks olemas. „Nõudlus tuli olemasolevatelt klientidelt,“ lisas ta.

Hunt omab Wendret ja Strami läbi Norrköpingis registreeritud ettevõtte Trading House Scandinavia AB. Wendre Strami klientideks on suured Euroopa ketid, sh IKEA, Jysk, Carrefour ja Tesco.

Hunt plaanib hakata ka Vändras voodeid tootma. Praegu toodetakse seal madratseid, seega ei ole see väga suur muutus, ütles Hunt.

Vändras on Wendre tehases tööl 160 inimest, töötajate arv on sel aastal tõusnud 60 võrra. Wendre Pärnu üksusesse on sel aastal võetud juurde tööle veel 150 inimest 2010. aastal.Wendrel ja Stramil on kokku Eestis umbes 720 töötajat.

Rootsis sündinud Peter Hunt on kontserni kuuluva Wendre ainuomanik. Aastas ligi kümme miljonit patja ja viis miljonit tekki tootval ettevõttel on tootmisüksused Pärnus ja Vändras, tehas Poolas ning müügiesindus Saksamaal.

Eelmisel aastal investeeris Wendre uude tootmiskompleksi Pärnus, kuhu toodi Lätist üle välivooditootmine.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077