Venemaa seab autotööstusele uued tingimused

Aeg on mõelda välismaiste autode tootmise laiendamise peale Venemaal, leiab peaminister Vladimir Putin.

Tänane Kommersant kirjutab Putini eilsest kohtumisest välismaiste autotootjatega Peterburis. Putini kinnitusel ei plaani valitsus pikendada praegu kehtivaid lepinguid Venemaal tehtava sõidukite tööstusliku montaaži osas, kuna need on oma eesmärgi saavutanud. Nüüd peavad autotootjad mõtlema tootmise laiendamise peale. Selleks on Venemaa kaubandus- ja tööstusministeerium välja töötanud uued lepingutingimused, mis võimaldavad muuhulgas autoosade tollivaba importi Venemaale.

Venemaal tuleks uue plaani kohaselt toota aastas vähemalt 300 000 autot, 200 000 mootorit, käigukasti ja keret. Lisaks tuleb luua keskus uute mudelite arendamiseks.

Ernst&Youngi analüütiku Ivan Bontševi sõnul keegi välismaistest autotootjatest tõenäoliselt selle aasta lõpuni uutele tingimustele alla ei kirjuta. Seda seetõttu, et Vene autoturg on kriisist alles toibumas ning oleks liiga riskantne võtta endale kõrgendatud kohustusi.   

Osale arutelus

  • Katri Soe-Surén

Toetajad

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Otto Bock Estonia otsib NÕUDLUSE PLANEERIMISE JA KLIENDIHALDUSE JUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

10. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Käsi­raamatud