Autor: Katre Pilvinski • 11. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konsultant: aastaid pole Läti vastu nii suurt huvi tuntud

Viimase kuue aasta jooksul pole me Eesti ettevõtjate hulgas nii suurt huvi Läti vastu täheldanud kui praegu, märkis GatewayBalticu ekspordi projektijuht Inga Ulmane.

"GatewayBaltic on kuus aastat Lätis tegutsenud ning me pole oma senise tegutsemisaja jooksul veel täheldanud nii suurt Eesti ettevõtjate huvi Läti turu vastu kui viimase 6-8 kuu jooksul," sõnas Ulmane.

„Esiteks tehakse turu-uuringuid, kohe ei julge Eesti ettevõtjad partnereid otsima hakata, kuna tahetakse veenduda Läti turu ja ettevõtete seisukorras," tõdes ta. Ulmane sõnul on huvi kasvanud valdkondade vastu nagu ehitus, IT ning toidu- ja trükitööstus.

„Baltikumi jaemüüjate privat labelite ehk jaebrändi toodete kiire areng pakub häid ekspordivõimalusi toidutööstuses. Trend on märkimisväärne olnud piimatoodete ja karastusjookide segmentides,” ütles Ulmane ja lisas, et Rimi on jaebrändi toodete äris üks olulisemiad tegijad, mille kaudu on lihtne Läti ja Leedu turule pääseda.

Ekspordialase konsultatsiooni ja uuringutega tegelev GatewayBaltic tegutseb kõikides Balti riikides.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077