Autor: Anne Oja • 4. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ordi kasvatas arvutite turuosa ligi 23%ni

Arvutitootja Ordi ASi turuosa kasvas mullu 19,1%-lt 22,5%ni, kuna arvutite müük langes Eestis 40%, kuid Ordil vaid 30%.

Ordi sai möödunud aastal 193,4 miljoni kroonise käibe juures 5,4 miljonit krooni kahjumit. 2008. aastal oli käive ja kahjum vastavalt 312,5 miljonit ja 15,3 miljonit krooni. Ettevõtte tegevuses on esmakohal arvutite müük, teisel kohal nende tootmine ja kolmandal muu ITga seonduv.

Ordi juht Sulev Sisask kommenteeris: "Kui päris aus olla, siis suuremat turuosa, kui Ordi möödunud aastal saavutas, on raske võita. Võin aga öelda, et rohkem Euroopas selliseid tootjaid ei olegi, mil oleks kodumaal nii suur turuosa kui meil. Kindlasti võin aga lubada, et Ordi arvutite müük suureneb koos turuga."

Sisask märkis, et 2010. aasta I poolaasta oli Ordil käibes natuke nõrgem kui 2009. aasta esimene pool, kuid kasumis oli tulemus parem. "II poolaasta liigub ülesmäge. Juuli ja augusti käibe- ja kasuminumbrid olid möödunud aasta omadest suuremad," ütles ta.

Küsimusele, miks nii läks, vastas Sisask: "Aasta esimesel poolel kõik rääkisid, et kriis on ikka kriis mis kriis ja paremaks ei lähe, kuid praegu räägib peaminister Andrus Ansip, et meil läheb hästi ja inimesed usuvad. Kui töökohti hakatakse juurde looma, ostetakse reeglina ka uusi arvuteid. Kui inimesed näevad, et nende töökoht ei kaogi ära, ostavad nad ka koju uue arvuti. Ja kui müüakse riistvara, tellitakse tõenäoliselt ka uusi IT-lahendusi."

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077