Autor: Indrek Kald • 1. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet: Eesti Energia hinnatõus pole põhjendatud

Konkurentsiameti teatel pole Eesti Energia Jaotusvõrk OÜ plaanitav võrgutasude hinnatõus põhjendatud.

Eesti Energia Jaotusvõrk taotleb kehtivate võrgutasudega võrreldes keskmiselt 18,8%-list hinnatõusu, sealhulgas tegevuskulude kasvu 11,3%.

Konkurentsiameti hinnangul peavad võrgutasud olema kulupõhised ja põhjendatud ning seega ei pea amet ettevõtja võrgutasude hinnataotlust põhjendatuks. Ajal, mil vabaturu tingimustes tegutsevad ettevõtted on asunud kulude kokkuhoiule, peavad sama suunda järgima ka monopolid ning tegevuskulude oluline kasv tänases majanduskeskkonnas ei saa olla kuidagi põhjendatud, teatas konkurentsiamet.

Vastavalt elektrituruseadusele koosneb elektri hind elektrienergia ja võrguteenuse hinnast ning mõlemad tuleb kooskõlastada konkurentsiametiga.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077