Autor: Indrek Kald • 31. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasiasse müüdud kanavarbad kasvatasid Talleggi eksporti

AS Tallegg müüs augustis Aasia turule 108 tonni kanavarbaid, mis kasvatas firma niigi tõusutrendis olevat eksportmüüki.

Tallegg äridirektori Margus Venelaine sõnul on kanavarvaste projekt Talleggi jaoks eriline. "Seni on kanavarbad loetud jäätmete hulka kuuluvaks ja eestlasel on kanavarvastest kui toidust sama raske aru saada kui hiinlasel verivorstist," rääkis ta.

"Aasia riikidesse kavatseme ka edaspidi müüa sesoonselt kanatiibu ja nüüd siis ka kanavarbaid, loodetavasti aastaringselt," lausus Venelaine.

Tallegg juhatuse esimees Teet Soorm kinnitas, et kanavarvaste tootmine on olnud huvitav ja loodetavasti edukas projekt paljude teiste hulgas. "Käesoleva aasta eksportkäibe prognoos on 150 miljonit krooni, millega jääme väga rahule," sõnas ta.

Ekspordi osakaal on sel aastal jõudnud 30%ni ettevõtte käibest. "Ekspordi arendamine on olnud Talleggis sihipärane tegevus, sest Eesti turg jääb vaatamata oma tähtsusele ikkagi rahvusvahelises konkurentsis püsimiseks väikeseks," lausus Soorm.

"Ekspordi kasvu kindlustamiseks oleme viimastel aastatel viinud oma tootmise ja kvaliteedikontrolli vastavusse rahvusvaheliste toiduohutuse ja keskkonnahoiu standardite nõuetega, analüüsinud eksportturgude vajadusi ja meie võimalusi, teinud vajalikke investeeringuid ning kasvatanud tootmismahte," lisas ta.

Kanavarbad kui eksootiline artikkel ei muuda Talleggi kinnitusel nende üldist eksportfookust, milleks on kvaliteetse kanafilee müük Skandinaaviasse ning Lätis-Leedus turuosa ja müügi kasvatamine.

"Vaatamata ekspordi kasvavale tähtsusele jääb Talleggile ka edaspidi kõige olulisemaks müük Eestis, kus plaanime jätkuvalt uute maitsvate ja tervislike toodetega kodumaisele linnulihale turgu võita. Peatselt on oodata uudiseid meie uute sügistoodete osas, mis eesti tarbijaid kindlasti rõõmustavad,“ märkis Margus Venelaine.

AS Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, mille eelkäija Tallinna Linnuvabrik alustas tegevust 1956. aastal. Tallegg kuulub HKScan kontserni. Ettevõte kasvatas eelmisel aastal 8,6 miljonit broilerit, tootis 75 miljonit muna ning müüs 18,2 miljonit kilo linnuliha ja valmistooteid. ASi Tallegg mullune käive oli 688 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 470 inimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077