Nigeeria erastab suure osa energeetikasektorist

Suur osa Nigeeria energeetikasektorist läheb erastamisele, kuna riigi presidendi Goodluck Jonathani sõnul vajab maa energeetilist revolutsiooni.

Korruptsiooni ja halva juhtimise tõttu ei suuda Nigeeria energeetikaettevõtted kogu riigi elektriga varustatust tagada, elektrikatkestused on igapäevased, vahendas AFP.

Privatiseerimine algab pärast presidendivalimisi, mis toimuvad 2011. aasta jaanuaris. Privatiseerimise kõrval plaanib Nigeeria valitsus suurendada maagaasi ammutamist ja lasta käiku uued maagaasi töötlevad tehased.

Nigeeria kuulub OPECi riikide hulka. 2009. aastal ammutas Nigeeria 2,211 miljonit barrelit naftat päevas, olles naftapuurimise mahult 15. riik maailmas. Riik ise tarbis naftat 280 000 barrelit päevas. 2008. aastal ammutasid nigeerlased 32,82 miljardit kuupmeetrit maagaasi, millest eksporditi 20,55 miljardit kuupmeetrit. Riik tarbis 2009. aastal 15,85 miljardit kilovatt-tundi elektrienergiat.

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara