Autor: Kadri Paas • 21. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tuumajaam Setumaale!

Eesti tuumajaamale mere ääres asukoha leidmisega hädas olevale Eesti Energiale ulatati ootamatult abikäsi Setumaalt. Veidi enam kui 1100 elanikuga Mikitamäe on valla arengukava järgi valmis tuumajaama oma territooriumile lubama.

Arengukava elektrivõrke ja elektri tarnekindlust käsitlevas alapeatükis tuuakse põhiprobleemidena välja asjaolu, et "enamus valla elektrivõrgust on õhuliinidel ja läbivad metsamassiive" ja "madalpinge elektriliinide lõppudes jääb voolupinge nõrgaks ning esinevad voolukõikumised (Lüübnitsa ja teised külad)".

Samuti muretsetakse elektri hinna tõusu pärast.

Mikitamäe seab eesmärgiks 2015. aastaks suurendada säästliku ja optimaalse energia tarbimist ning taastuvenergia osakaalu suurendamise valla energiakasutuses.

Selle eesmärgi täitmiseks peaks koostama valla energiabilansi ja võimaldama valda ehitada tuumajaam.

Mikitamäe vallavalitsus koosneb kolmest liikmest: vallavanem Inge Hirmost, maanõunik Heino Laarist ja sotsiaaltööspetsialistist Kaja Rõžikovist.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077