Autor: Indrek Kald • 19. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energial enamik tormiriketest lahendatud

Eesti Energia Jaotusvõrk on likvideerinud enamuse teadaolevatest elektrivõrgu riketest ja kahjustustest, mis olid registreeritud 8. augusti ja 15. augusti äikesetormi järel.

Homme lõpetavad rikkebrigaadid üksikutes madalpinge võrguga seotud majapidamistes Lääne-Virumaal ja Valgamaal voolu taastamise töid.

Eesti Energia taastas 8. augusti tormi järgselt elektrivarustuse täpsustatud andmete järgi ligi 60 000 majapidamises ning 15. augusti tormi järgselt toodi vool tagasi ligi 50 000 kodusse.

"Augustitormid tegid metsadest tikupõllud ning maha kukkunud puud tekitasid tõsiseid kahjustusi elektrivõrgus ja raskendasid meie ligipääsu katkenud liinidele. Mitmes piirkonnas tuli rikkebrigaadidel esmalt metsa maha langenud puudest puhastada ja seejärel võrk uuesti üles ehitada – paigaldada uued elektrimastid ning vedada liinid. Selline töö võttis võrreldes tavapärase rikete kõrvaldamisega oluliselt rohkem aega, kuid saime nii mahuka tööga siiski kahe nädalaga hakkama," ütles jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tipphetkedel oli üle Eesti rikkeid likvideerimas ligi 160 Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadi, kes tormide järgsel perioodil parandasid üle 3000 erineva rikkekoha.

Rikketeadete teenindamiseks oli kaasatud täiendav jõud ning tormide ajal tekkinud elektrikatkestustega seoses võttis Eesti Energia klienditeeninduskeskus vastu tavapärasest kümme korda rohkem kliendipöördumisi.

Kel pole endiselt elektrivarustus taastatud või kui nädalavahetusel oma suvekodudesse suunduvad inimesed avastavad seal voolukatkestuse, neil palub energiafirma kontrollida, kas tarbimiskoha peakaitsmed on korras ja sisse lülitatud. Riketest saab teatada rikkenumbrile 1343.

Kuna pärast kahte äikesetormi on rikkeid juurde tulnud, jätkab Eesti Energia Jaotusvõrk ka nende likvideerimisega.

Juhul, kui mõnede rikete likvideerimine ületas kehtestatud piirmäära ehk kolme päeva pärast erakorralise sündmuse lõppemist, vähendab Eesti Energia automaatselt kliendi järgmise kuu arvel võrguteenuse tasu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077