Autor: Kadrin Karner • 17. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome tootja laiendab tegevust Eestist

Meditsiinis kasutatavate tehnoloogiliste seadmete kavandaja ja tootja, Soome firma Innokas Medical Oy laiendab oma tegevust Eestis, teatas ettevõte. 

Hetkel tegeletakse uue firma Innokas Medical Estonia OÜ alustamisega ning investeeritakse seeläbi  masinatesse ja seadmetesse. ”Loodud ettevõtte käivitamisega laieneb meie tootmistegevus Eestis elektroonikaseadmete koostamiselt üle suuremate terviklahenduste haldamisele. Lisaks sellele arendame Eestis ja selle lähinaabruses välja terviklikud logistika- ja hankelahendused. Nende meetmete strateegiliseks eesmärgiks on pakkuda järjest keerukamaid meditsiiniseadmeid klientidele just meie Eesti tehasest " ütles firma tegevdirektor Jouni Ihme.

Tema sõnul jätkab uus firma tegevust praegustes ruumides, mida on suveperioodil laiendatatud. Uued ruumid saab firma enda kasutusse augustikuu jooksul.

Firma pikaajaline koostöö kohalike ettevõtjatega kestab edasi. Jouni Ihme sõnul on see parim viis tootmisprotsessi edasiarendamiseks. Innokas Medical annab Rakveres praegu tööd 30 inimesele, investeeringute kasvades suureneb märgatavalt ka ettevõtte personal.

Innokas Medical on Soomes ainus ettevõte, mis on spetsialiseerunud tervishoiutehnoloogia seadmetele ja nende kavandamisele ja tootmisele. Firma käive on üle 17 miljoni euro. Firma Rakveres asuv tehas loodi 2006. aastal elektroonikaseadmete koostamiseks.

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077