Autor: Kadri Paas • 16. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: Millal leivakartell sõlmiti?

Leivaliidu tegevdirektor Arnold Kimber selgitab, kuidas tegelikult peaks aru saama liidu 18 liikme nimel välja saadetud pressiteatest, millega tutvumise järel tekkis majandusminister Juhan Partsil kartellikahtlus.

 

Ka Riigiprokuratuur ja Konkurentsiamet arutavad, kuidas "liidu" sõnumile reageerida. 

Toome siinkohal ära reede varahommikul väljastatud Leivaliidu orginaalteate toodete peatsest hinnatõusust:

"Leiva hinna tõus on kahjuks vältimatu

Eesti Leivaliidu teatel leiva ja teiste pagaritoodete hind lähiajal tõenäoliselt tõuseb. Viimastel aastatel ei ole leiva hind tõusnud, hoolimata tootmiskulude suurenemisest, mille põhjustasid kütuse- ja elektriaktsiiside ning käibemaksu tõus. Leiva hinda on aidanud suures osas hoida kokkuhoid tööjõukulude pealt.

Leivaliidu tegevdirektori Arnold Kimberi sõnul on jahu hinna võimaliku tõusu järel leiva ja teiste pagaritoodete hinna tõus kahjuks vältimatu.

“Kui nüüd veskid tõstavad jahu hinda, ei ole enam pääsu, ka pagarid peavad hinda tõstma,” rõhutas Kimber.

Leivatootjate hinnangul jääb leiva hinna tõus suure tõenäosusega 10-20 protsendi vahele.

Kimber tõdes, et kuigi leiva hinna tõus on tarbijale ebamugav, on selles siiski ka midagi positiivset. “Eestis on pikaaegne rukkileiva valmistamise ja söömise traditsioon ja hinnatõus tagab selle jätkumise,” ütles Kimber. “Tarbijale on oluline kodumaiste leivatoodete kõrge kvaliteet ja lai valik ning pagarid tahavad seda ka edaspidi pakkuda,” lisas ta."

 

 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077