Autor: Indrek Kald • 9. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia: rikete kõrvaldamine võib kesta nädala lõpuni

Äikesetormi tagajärjel on Eestis kella 16 seisuga elektrita ligi 1660 Eesti Energia alajaama ja 21 500 klienti. Rikete kõrvaldamine võib kesta nädala lõpuni.

Rikkeid kõrvaldavad kõik Eesti Energia ja partnerite rikkebrigaadid, töösse on täiendavalt kaasatud ka kõik Eesti Energia Jaotusvõrgu sisemised jõud. Kokku on rikkeid likvideerimas 160 rikkebrigaadi üle Eesti.

Enim on rikkeid Lääne-Virumaal, kus elektrita on 5657 klienti, Tartumaal (4631 klienti), Jõgevamaal (2975 klienti) ja Viljandimaal (1680 klienti). Eile õhtul oli äikesetormi tõttu elektrita 3600 alajaama ja 38 000 klienti.

Esmajärjekorras kõrvaldatakse Eesti Energia teatel keskpinge rikked, millega on seotud suurem arv tarbijaid. Rikete kõrvaldamine toimub järk-järgult ning sõltuvalt rikete raskusest ja ulatusest võib kesta mitu päeva, mõnedes piirkondades nädala lõpuni. Madalpinge rikete likvideerimine võib kesta kauem.

Elektrikatkestuste puhul soovitab energiafirma varuda inimestel joogivett, hoida külmkapp minimaalselt lahti ning säästa mobiiltelefoni akusid erakorraliste kõnede jaoks.

Eesti Energia rikketelefoni 1343 teenindamiseks on kaasatud täiendav jõud ning kõik Eesti Energia rikketelefonile saabunud teated on fikseeritud. Palume korduvalt rikketelefonile mitte helistada, et välistada liinide ummistumist, teatas energiafirma.

Klienditelefon 1545 on ajutiselt suletud, kuna selle teenindajad on samuti suunatud rikkekõnede vastuvõtmisele.

Eesti Energia juhib tähelepanu sellele, et tormi tõttu katkenud elektriliinidele ei tohi mitte mingil juhul läheneda ega neid puudutada. Katkenud elektriliinid võivad olla pinge all ja on eluohtlikud. Katkenud elektriliinidest palume teada anda rikkenumbril 1343.

Ülevaate elektrikatkestustest saab Eesti Energia veebilehel energia.ee asuvalt kaardilt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077