Autor: Kadrin Karner • 27. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Glaskeki kahjum üle 100 miljoni

Kohtult pankrotimenetluse algatamist taotleva ASi Glaskek mulluse majandusaasta kahjum oli 117 miljonit krooni, mis on eelnenud aastaga võrreldes 67 miljoni võrra suurem.

Samal ajal kui kahjum kasvas hirmuäratavalt, on ettevõtte käive veidi rohkem kui poole võrra kahanenud. 2009. aasta müügitulu oli üle 412 miljoni krooni.

Majandusaasta aruandes nimetas ettevõte kahjumi põhjusena maha kantud eelmiste perioodide lootusetud võlgnevused, mida oli summas 23,4 miljonit krooni. Sellele lisandusid mahakandmisele läinud nõuded pankrotistunud tütarettevõtete vastu summas 18 miljonit krooni ja pankrotistunud tütarettevõtete aktsiad summas 848 000 krooni. 8,5 miljonit krooni maha kandmise taga oli mittekasutatav põhivara, selgus aruandest.

Kokku on majandusaasta aruande põhjal mullu Glaskeki bilansist maha kantud 50,8 miljonit krooni, mida firma peabki ettevõtte tulemi oluliseks mõjutajaks.

Juhatus tegi ettepaneku katta mullune puhaskahjum eelmiste perioodide arvelt, sell järel oli Glaskeki kahjum 31. detsembri 2009 seisuga 1,3 miljonit krooni.

Võrreldes 2008. aastaga lõpu seisuga suutis Glaskek mullu oma rohkem kui 342 miljoni kroonist laenukoormat vähendada 40 miljoni võrra.

Glaskek langes kahjumisse 2008. aastal, kui 849 miljoni kroonise käibe juures teeniti 50 miljonit krooni kahjumit. Aasta enne seda ehk 2007. aastal oli ettevõtte käive üle miljardi krooni ja kasum 33,2 miljonit krooni. 2006. aastal oli Glaskeki kasum viimase viie aasta suurim ehk 45 miljonit krooni ning käive jäi veidi alla 2007. aasta numbrile.

Ettevõtte juhatuse esimeest ja endist finantsjuhti Meelis Põldat ei ole Äripäeval õnnestunud eile ega täna kommentaariks kätte saada. Glaskeki nõukogu esimees Vladimir Oberšneider ütles eile, et viibib puhkusel ega tegele firma asjadega, mistõttu ta kommentaari ei anna.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077