Autor: Aivar Hundimägi • 26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varek: seadust ei muudetud omakasu eesmärgil

2007. aastal riigikogus muudetud elektrituruseadusesse kirjutatud taastuvenergiatootjatele mõeldud toetuste suuruste määramine kellegi ärihuvisid arvestades ei toimunud, ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Toomas Varek Delfile.

"Elektrituruseaduse algataja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kõrgendatud tariife ette ei näinud. Ettepanek tehti riigikogu majanduskomisjonis ja seaduse vastuvõtmise poolt hääletasid kõik eelmises riigikogus esindatud erakonnad," ütles Varek.

Vareki sõnul ei kerkinud küsimus kellegi ärihuvidest eelnõu menetlemisel üles ja poolt hääletati seaduse kui terviku vajalikkuse ja keskkonnasõbralikkuse, mitte omakasu pärast.

Reedel ilmunud Äripäev kirjutas, et sel aastal ligi miljard krooni toetusraha saavate elektritootjate omanikud peavad tänama ettevõtja Urmas Sõõrumaad, sest riigikogu arvestas toetusi määrates Sõõrumaaga seotud olnud Väo soojuselektrijaama ettepanekutega ja põlgas ära majandusministeeriumi soovitatud määrad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077