Autor: Anne Oja • 22. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maardu linn müüb maha tänavate valgustuse

Maardu linn pani Ametlike Teadaannete kaudu enampakkumisele tänavate 91,5 km pikkused välisvalgustusvõrgud 2895 valgustuspunktiga.

Täpsemalt on müügis on Maardu kinnistu asukohaga Haigla tn 4c, mille alghind on 1 miljon krooni ja rajatised ehk välisvalgustusvõrgud alghinnaga 12 miljonit krooni.

Ostu-müügilepingu sõlmimisega kaasnevad ostjale tagasivõetamatud kohustused tänavavalgustuse teenuse osutamiseks, sh kohustus säilitada rajatiste senine sihtotstarve, osutada katkematult tänavavalgustuse teenust, tagada rajatiste korrashoid ja avariiline teenindamine, säilitada senine tööhõive. Ostja peab tagama tänavavalgustuspostidele paigaldatud dekoratsioonide, lillepottide ja liiklusmärkide säilitamise ning lubama tasuta neid uuendada ja vajadusel juurde lisada, ostja peab kinnitama, et teeb koostööd tänavate välisvalgustusvõrkude arendamiseks ja renoveerimise koostöös Maardu linnaga ning tagama ühendamise olemasolevatesse kilpidesse tasuta. Oluliseks lisatingimuseks on ka Maardu linna ostueesõigus 10 aasta jooksul, arvestades vara võõrandamisaegset maksumust juhul, kui rajatisi soovitakse osaliselt või täielikult võõrandada.

Pakkumises tuleb esitada tänavavalgustuse teenuse osutamise ja rajatiste korrashoiu eest teenustasu suurus ühe valgustuspunkti kohta aastas, tasu tõstmist ei saa sama mahtu arvestades kolme aasta jooksul nõuda, samuti tuleb esitada teenuse hinna prognoos viieks aastaks.

Pakkumised tuleb esitada kirjalikult hiljemalt 10. augustiks.

Ühtlasi peavad pakkujad kinnitama, et ei nõua Maardu linnavalitsuselt ühtegi dokumenti ega kinnitust seoses müüdava varaga välja arvatud kinnitust selle kohta, et Maardu linnavalitsusel on õigus vara võõrandada ning et rajatisi pole võõrandanud kolmandatele isikutele.

Kinnitada tuleb ka seda, et ollakse teadlik sellest, et Maardu linnavalitsus on välistanud enda vastutuse välisvalgustsuvõrkude mistahes puuduste eest ning pakkuja loobub mistahes müügihinna alandamise või kahju hüvitamisenõuetest.

Ostu-müügileping sõlmitakse isikuga, kelle pakkumise on müügi otsustaja tunnistanud parimaks, arvestades nii kehtestatud lisatingimuste täitmist, pakutud ostuhind ja teenustasu ühe valgustuspunkti kohta. Sobivate pakkumiste puudumisel on müügi otsustajal õigus tunnistada eelläbirääkimistega pakkumine nurjunuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077