Autor: Romet Kreek • 20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vee veekadu jaotusvõrgus 21,1%

Üle viiendiku veest kadus esimesel poolaastal Tallinna Vee jaotusvõrgus, teatas ettevõte börsile.

Mullu samal ajal moodustas kadu 17,18 protsenti.

Tarbija kraanist võetud vee kvaliteediproov vastas nõuetele 99,86 protsendil juhtudest (mullu samal ajal 99,72 protsenti). Sellele aitas kaasa maailma suurimate hulka kuuluvate osonaatorite uuendamine, mis on parandanud joogivee kvaliteeti Tallinnas.   Veekvaliteet on eelmise aastaga sarnasel tasemel ning 18. märtsil toimunud lennuõnnetuse jääke ei ole esinenud. Ülemiste järve toorvee kvaliteeti mõjutab tõusev veetemperatuur, kuid ka see püsib mullusega samal tasemel. Ettevõte jälgib tähelepanelikult järve olukorda ning on parima veekvaliteedi tagamiseks valmis kiirelt tegutsema.

Teise kvartali alguses alanud intensiivne lumesulamine mõjutas keskkonda

minimaalselt, samas kui Paljassaare reoveepuhastusjaam töötles rohkem      reovett kui kunagi varem. Puhastatud heitvee kvaliteet Paljassaares on kõrgel tasemel ning vastab karmidele keskkonnanõuetele. Samal ajal peab ettevõte arvestama võimaliku riskiga, et tulevikus ei pruugi õnnestuda lämmastikueralduse nõuete täielik täitmine, mistõttu on AS Tallinna Vesi rajamas täiendavat puhastusetappi reoveepuhastusjaama. Biofiltri ehitus algab käesoleva aasta juulis ning viiakse lõpule järgmise aasta juuliks. 

Tallinna Vesi viib ühisveevärgi ja -kanalisatsioonivõrkude kava lõpule      

käesoleva aasta lõpuks, nii nagu on kokku lepitud Tallinna linnaga ning nagu on nõutud Euroopa Liidu reoveekogumise direktiivis. Ehitushooaja algus viibis seoses talve venimisega kuni aprillikuuni, kuid tänaseks on valmis ehitatud ligi pool 2010. aastaks kavandatud võrkudest. AS Tallinna Vesi rajab tänavu 5,1 kilomeetrit veetorustikke, 39,4 kilomeetrit reoveetorustikke ning 12,5 kilomeetrit sademeveetorustikke. Ehitusprogramm annab tänavu üle 1100 kinnistule võimaluse liituda ühiskanalisatsioonisüsteemiga.    

Juuli alguses möödus aasta koostöö algusest Maardu linna ning AS Tallinna Vesi vahel, mille kohaselt opereerib AS Tallinna Vesi Maardu vee-ettevõtja varasid. 

AS Maardu Vesi on saanud projektid Maardu ning Tallinna vahele ühendustorustike rajamiseks, et tarnida Maardusse kvaliteetset pinnavett Ülemiste järvest ning juhtida Maardust reovesi puhastamiseks Paljassaare reoveepuhastusjaama. Samuti on lõpule viidud projekteerimine üle 3000 kinnistule ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniga liitumisvõimaluse andmiseks Muugal, vanade torustike rekonstrueerimiseks Vana-Narva maanteel ning Kallavere torustike ümberehituseks. Maardu ja Tallinna vahelised ühendustorustikud valmivad 2011. aasta teises pooles ning Muuga torustike rajamine lõpeb 2012. aasta lõpuks. 

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077