Autor: Anne Oja • 28. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BP pantis Rosnefti aktsiad

Suurbritannia British Petroleum (BP) pantis oma 1,25% aktsiapaki  Rosneftis, et Credit Suisse Groupist täiendavat laenu saada, kirjutas Vedomosti.

16. juunil rääkis BP 15 miljardist dollarist, kuid varsti leidis ettevõte veel 5 miljardit. Sellest summast tuli 2 miljardit mitmesuguse vara pantimisest, seejuures panditi ka Rosnefti aktsiad, mille maksumiust hinnatakse rohkem kui 800 miljonile dollarile.

Varem on räägitud, et BP võib Rosnefti aktsiad müüa. See viis aktsiahinna 5,5%lisse langusse. Rosnefti aktsiad omandati 2006. aastal toimunud IPO käigus.

BPle kuulub ka 50% Venemaa naftafirmast TNK-BP.

Lähiajal kavatseb BP juht Tony Hayward kohtuda Venemaa asepeaministri Igor Setshiniga, et veenda Venemaa valitsust BP stabiilsuses.

25. juuni seisuga oli BP kulutanud naftakatastroofi likvideerimiseks Mehhiko lahes 2,35 miljardit dollarit.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077