Lauma krahh ei mõjuta pesutootmist

Lauma krahh ei avalda mõju pesu tootva Lauma Lingerie tegevusele.

Lauma Lingerie juht Linda Matisone põhjendas Läti meediale, et 100% Lauma Lingerie aktsiatest kuulub Silvano Fashion Groupile, mis on rahvusvaheline tootja ja jaekett. Silvano Fashion Groupi aktsiad on noteeritud Tallinna ja Varssavi börsil.

"Lauma Lingerie pole ettevõttega Lauma või selle partneritega seotud," lausus Matisone.

Lauma Lingerie on üks Baltimaade suurimatest pesutootjatest, millele kuuluvad kaubamärgid Lauma Lingerie ja Laumelle Lingerie. Ettevõttes töötab rohkem kui 150 inimest. Lauma Lingerie kaubandusketti kuulub üheksa firmapoodi Lätis ning  frantsiisipoed Leedus, Eestis ja Lätis.

Möödunud nädalal kirjutas rus.db.lv, et Liepaja kohus kuulutas 1991. aastal riigiettevõttena asutatud Lauma maksujõuetuks. Lauma nime kandis firma 1994. aastast.

2005 asutas Lauma kaks tütarettevõtet, milleks olid Lauma Linerie ja Lauma Fabrics. Viimase praegune omanik Myrtyle Ventures Limited on registreeritud Küprosel. Offshore-firma investeeris Lauma Fabricsi omakapitali 7 miljonit latti (ca 154 mln kr).

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

Teabevara