Autor: Kadri Paas • 10. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dalkia tahe hävis lõplikult

Dalkia huve esindanud vandeadvokaadi Kaja Kallase pingutustest hoolimata leppisid riigikogu majanduskomisjoni liikmed täna kokku, et 12aastase investeerimiskindluse saavad ka prügist, turbast või uttegaasist soojust tootvad ettevõtted.

Majanduskomisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul toetas komisjon muudatusettepanekut, mille jõustumisel paranevad oluliselt investeerimistingimused soojuse tootmisse, luuakse eelis keskkonnasõbralike ja valdavalt kodumaiseid kütuseid kasutavatele soojuse tootjatele.

Samuti tugevneb konkurentsiameti kontroll soojuse tarnelepingute üle. "Kõige selle tulemusel luuakse eeldused soojuse hinna alanemiseks mitmetes kaugküttevõrkudes," tääkis ta.

Täna arutusel olnud ettepanekute kohaselt väheneb sissetoodava Vene gaasi osakaal soojatootmises ning suureneb kodumaiste kütteallikate osakaal.

Lisaks lepiti kokku sättes, mille järgi ettevõtjad saavad investeerimiskindluse - üksmeelselt jäi selleks 12 aastane periood, mida hakatakse lugema kodumaise toormega, sealhulgas jäätmetest, turbast või põlevkivitöötlemise uttegaasist energia tootmise alustamisest.

Muudatusettepaneku järgi saab volitusi juurde ka konkurentsiamet, et teha järelvalvet soojuse hinna kujunemise ja konkurentsi üle ning soojuse tootmisviiside kooskõlastamise osas.

Eelnõu teine lugemine on kavas lõpetada 16. juunil. Lõpphääletus on planeeritud 17. juunile.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077