Autor: Anne Oja • 6. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aidu põlevkivikarjäär läheb sel suvel sundpuhkusele

Eesti Energia Kaevandused alustab esmaspäeval Narva karjääris tavapärase suvise remondiga, kuid Aidu karjääri töötajaid ootab lisaks põhipuhkusele ka sundpuhkus.

Põlevkivi tootmine seisab Narva karjääris 7. - 13. juunil ning Aidu karjääris 14. juunist 1. augustini, teatas ettevõte reedel.

Narva karjäär vähendab ladude mahtu ja remondib laadimiskompleksi. Tootmise seiskamise ajal jätkub põlevkivi ning killustiku müük laost. „Optimeerime Narva karjääri laovarusid ning teeme ettevalmistusi laadimiskompleksis talveperioodiks, mis võib tulla pingeline,“ kommenteeris Eesti Energia Kaevanduste tootmisdirektor Erik Väli.

Aidu karjäär suurendab kaevandamiseks ettevalmistatud varude mahtu. Karjääri kollektiivpuhkuse ajal on põlevkivi tootmine peatatud, kuid jätkub ekskavaatorite, karjäärikallurite ja rikastusvabriku remont. Samuti toimuvad katendi- ja rekultiveerimistööd ning killustiku laadimine ja müük.

Ka õlikivi tarnega ei tohiks probleeme tekkida, kuna suve tarbeks varuti seda piisavas koguses juba kevadel.

Karjääride töötajad saavad esmalt kätte korralise põhipuhkuse, ülejäänud päevade eest maksab Eesti Energia Kaevandused palka vastavalt seaduses sätestatud töötasu alammäärale. Selleks puhuks on eelnevalt sõlmitud ka pooltevaheline kokkulepe, lisas ettevõte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077