Autor: Anne Oja • 5. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gates tunnistas USA armee võimetust naftalekkega võidelda

USA kaitseminister Robert Gatesi sõnul pole sõjaväel piisavalt oskusi, et Mehhiko lahes naftalekkega võidelda, vahendas Lenta uudisteagentuuri AFP.

Gates rääkis visiidi ajal Singapuri, et sõjaväelased annavad teatud varustuse British Petroleumi spetsialistidele üle ning on naftatõrjes jõudumööda abiks, kuid armeel tema sõnul katastroofiga võitlemiseks "võlukuuli" ei ole.

Gates lisas, et paljud kongresmenid nõuavad armee sekkumist, kuid armee teeb abistamiseks niigi kõik endast oleneva. Taolise katastroofi põhjuste ja tagajärgede likvideerimimiseks pole sõjaväelastel aga kompetentsi.

Nafta hakkas ookeani voolama pärast avariid Deepwater Horizoni platvormil. 20. aprillil toimus naftaplatvormil plahvatus, mille tulemusel hukkus 11 inimest. Platvorm ise uppus.

Naftavoolu takistamiseks on tehtud mitmeid edutuid katseid. 3. juunil saeti maha osa kahjustunud naftatoru ja kaeti puurauk spetsiaalse kupliga, kuid lõplikult pole nafta juurdevoolu takistada suudetud.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077