Autor: Anne Oja • 28. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BP katsetab lekkiva puuraugu sulgemiseks uut segu

British Petroleum (BP) jätkas eile hilisõhtul pärast 16tunnist pausi naftaavarii likvideerimist, katsetades lekkiva puuraugu sulgemiseks uut segu, vahendas CNN.

Kui segu sobib ja püsima jääb, võib puuraugu täielikuks sulgemiseks kuluda veel päev või kaks. Eelmine kord puuraugu sulgemine ebaõnnestus, maapõues oleva surve tõttu ilmusid veepinnale peagi uued nafta ja täitesegu laigud.

Esialgsetel andmetel õnnestus BP-l nafta juurdevool ookeani täna õhtul peatada, vahendas AFP.

Enne betoneerimise algust kahtlesid paljud, kaasa arvatud BP juht Tony Horward, kas see õnnestub, kuna nii sügaval pole sama tehnoloogiat kasutatud.

USA rannakaitseteenistuse juht Thadd Allen rõhutas, et praegu on veel vara rääkida lõplikust edust, kuid kasutatud taktika viljad on juba näha.

20. aprillil toimus BP naftapuurimisplatvormil Deepwater Horizon  plahvatus, mille tõttu hukkus 11 inimest ja puurtorn vajus vee alla. BP on sellest ajast teinud mitu katset takistamaks nafta voolamist ookeani, kuid need läksid kõik lörri. 26. maiks oli Mehhiko lahte voolanud ligikaudu 7 miljonit gallonit naftat.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077