Autor: Indrek Kald • 26. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson andis üle esimese Eestis tehtud tugijaama

Ericsson andis eile üle esimese Eestis tehtud uue põlvkonna tugijaama, mille järglased hakkavad Ericssoni Tallinna tehasest minema kogu maailma.

Tugijaam võimaldab inimestel kasutada uusi täiendavaid mobiilsete lairibavõrkude teenuseid. "Meie intensiivne ettevalmistustöö uue põlvkonna tugijaamade tootmisega alustamiseks on ära tasunud ja esimene uhiuus tugijaam on üleandmiseks valmis," ütles Ericssoni Tallinna tehase juht Jonas Ygeby.

"Tegemist on uue põlvkonna mobiilse lairibavõrgu olulise komponendiga, mida kasutavad operaatorfirmad kogu maailmas," ütles Ericsson Eesti juhatuse esimees Veiko Sepp.

Esimene toode läks EMT-le ja selle võttis vastu ettevõtte juhatuse esimees Valdo Kalm. "EMT tegi aasta alguses küll Eesti esimese 4G testi, kuid kuna Eestis praegu veel 4G kommertssagedusi jagatud ei ole, siis esialgu saavad seadmed tööd EMT kiirelt arenevas 3,5G mobiilse interneti võrgus, mis käesoleva aasta jooksul katab 60% Eesti territooriumist ja 90% rahvastikust," selgitas ta.

Esimese seadme üleandmisel osales ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. "Ericssoni tehase väärtust Eestile ja Eesti ekspordile on raske üle hinnata. Lisaks majandussurutise ajal loodud uutele töökohtadele tähendas selle maailma tipptegija tehase avamine Eestis omamoodi kvaliteedimärki meie ettevõtluskeskkonnale," ütles ta.

Ericssoni Tallinna tehas alustas 2009. aasta augustis ettevalmistust uue põlvkonna lairibaseadmete tootmiseks. Tänaseks on läbitud uute liinide paigaldamine, seadistamine ja testimine ning tootmine käivitatud. Ericsson annab Eestis tööd 1429 inimesele, neist tehases töötab 1237 inimest.

Uue põlvkonna tugijaam RBS60000 võimaldab üles ehitada neljanda põlvkonna mobiilsidevõrke ja samaaegselt moderniseerida ka olemasolevaid 2G ja 3,5G võrke.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077