Autor: Indrek Kald • 21. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saneerimisel Thulema taotleb pankrotti

Soomlastele kuuluv AS Thulema esitas täna Harju maakohtule avalduse pankroti välja kuulutamiseks, sest likviidsusprobleemide ja raske turuolukorra tõttu ei suudeta täita mullu oktoobris kinnitatud saneerimiskava.

Ettevõtte juhatus on tänasest sammust teavitanud töötajaid, lepingupartnereid ja võlausaldajaid. Hetkel on eesmärk jõudumööda täita lõpetamata tellimusi, teatas Thulema juhatuse liige Rami Tapani Rintanen.

Thulema aktsionärideks on Soome firma Puustelli Group OY (29%) ja kolm Eestis registreeritud ettevõtet: OÜ Triomentor (35%, suuromanik Jouni Tapani Jääskeläinen, lisaks osanikud tema pereliikmed), BenSov OÜ (18%, ainuomanik Benaja Daniel Matias Sovelius) ja OÜ Revalbonus (18%, ainuomanik Rami Tapani Rintanen).

Eesti firmad omandasid osaluse saneerimisel olevas ettevõttes 2009. aasta detsembris heas usus, et suudavad majandusraskustesse sattunud mööblitootja päästa. Äriühingu olukorra parandamiseks finantseerisid uued aktsionärid Thulema tegevust ka ise laenude ja garantiidega.

Ehkki investeeringud, püsikulude vähendamine ja aktsiakapitali viimine vastavusse äriseadustikuga parandas Thulema majandustulemusi võrreldes 2009. aasta sama perioodiga, on ettevõtte äritegevus endiselt tugevalt seotud langenud ehitusturuga ning tehtud edusammud ei ole piisavad raskuste seljatamiseks, teatas Thulema.

Äriühingu aktsionärid loodavad siiski, et Thulema kaubamärk jätkab ja leiab uued investorid.

Ettevõtte kohustused on 30. aprilli 2010 seisuga 40,2 miljonit ning varade väärtus 38,9 miljonit krooni.

Thulema käive oli mullu 52,3 miljonit, 2008. aastal 96,2 miljonit krooni. 1992 asutatud firma on tuntumaid ja suuremaid mööblitootmisettevõtjaid Eestis, mille põhitegevuseks on kontori ja kauplusemööbli valmistamine ning müük.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077