Mathiesen manitseb riigi võlakirjade kulu tuluga võrdlema

Endine riigikassa juht ja praegune SEB Varahalduse juhatuse liige Ülle Mathiesen ütles Äripäevale, et Eesti saab kindlasti laenu, kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu. Samas tuleb eelnevalt veenduda, et laenu kasutamisest saadavat tulu ületaks laenu teenindamise kulusid.

"Kui finantsturgudel säilib usaldusväärsus riikide kui laenajate vastu, õnnestub Eestil kindlasti rahvusvahelisele turule suunatud võlakirju emiteerida," sõnas Mathiesen. "Intressi puhul saaksime kommenteerida võimalikku krediidipreemia suurust. Preemia oleks hetkel emiteerides ca 1-1,50% + korralduskulud. Preemia sõltub suuresti tehingu ajal turul valitsevatest meeleoludest ja müügistrateegia ning meeskonna edukusest."

Endine riigikassa juht lisas: "Iga võetava laenu puhul, olenemata selle vormist, on alati oluline kaaluda, et selle kasutamisest saadav tulu oleks suurem kui selle teenindamise kulud."

Osale arutelus

  • Anne Oja

Toetajad

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Arvamused ja blogid

Valdkonna töökuulutused

NPM Silmet otsib TOOTMISJUHTI

NPM Silmet AS

02. september 2017

Coma Investing otsib EKSPORDIMÜÜGIJUHTI

M-Partner HR OÜ

31. august 2017

Ferrometal otsib B2B KLIENDIHALDURIT

M-Partner HR OÜ

24. august 2017

Käsi­raamatud